Србија и Балкан

Радници поште из Гораждевца пуштени на слободу, тзв. косовска полиција конфисковала новац за пензије

Тзв. косовска полиција тврди да је заплењено 4.000.000 динара Поште Србије
Радници поште из Гораждевца пуштени на слободу, тзв. косовска полиција конфисковала новац за пензије© TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM

Радници Поште Србије који су ухапшени јутрос у Гораждевцу, пуштени су на слободу, потврдио је за "Косово онлајн" директор Поште Србије за КиМ Иван Милојевић.

Најпре су приведени возач В. М. и његов пратилац В. П, а потом је и од управнице Поште у Гораждевцу затражено да пође у станицу и да изјаву.

Док су радници пуштени након вишесатног задржавања у полицији, возило је конфисковано, а одузет је и новац који се налазио у возилу, а који је био намењен пензијама. Како сазнаје "Косово онлајн", реч је о неколико милиона динара.

"Акција Куртијеве полиције спроведена је како би била онемогућена исплата пензија житељима те српске енклаве, а са јасним циљем да се српском народу онемогући опстанак на вековним огњиштима", саопштила је јутрос Канцеларија за КиМ.

Милојевић је након привођења за "Косово онлајн" изјавио да је данашње малтретирање и привођење радника "Поште" у Гораждевцу недопустиво и да не постоји ниједно кривично дело које су починили. Он је позвао међународну заједницу да са речи пређе на дела.

Подсетио је и да је овом привођењу претходило и демолирање и пљачкање пословне јединице Поште у Угљару код Косова Поља.

Тзв. косовска полиција: Заплењено четири милиона

Тзв. косовска полиција саопштила је да су данас у селу Гораждевац у Пећи њени припадници зауставили возило марке "фиат" Поште Србије и запленили 4.000.000 динара и четири вреће са писмима.

"У Гораждевцу код Пећи, у 10.30 часова, патрола полиције зауставила је аутомобил 'фиат' Поште Србије са српским регистарским ознакама ВР 159-ПМ, у којем су били Војислав Микић и Владимир Поповић. У аутомобилу је приликом провере пронађена торба са динарима у износу од 4.000.000 динара, што у еврима износи око 32.000 евра. Нађене су и четири вреће поштанских писама намењених грађанима Осојана, Гораждевца и Ораховца", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су у полицијској станици, по овлашћењу тзв. државног тужиоца Лумтурија Вукетаја, саслушане три особе, сви као сведоци.

"Они су навели да су раније током дана поделили 3.000.000 динара у Осојану, 4.500.000 динара у Ораховцу и 4.000.000 динара у Бањи. Одлуком државног тужиоца заплењено је 4.000.000 динара и возило, а особе су пуштене", пише у саопштењу.

Додаје се да је новац задржан, а да ће о даљем поступку у понедељак одлучити тзв. Централна банка "Косова".

image