Србија и Балкан

Додик о Бећировићу: "Исламски радикалиста који заговара шеријатску БиХ"

Тај не може ни са својима, а не да ради на изградњи сарадње и поверења са другим народима, оценио је председник Републике Српске
Додик о Бећировићу: "Исламски радикалиста који заговара шеријатску БиХ"© Haris Memija/Xinhua

Председник Републике Српске Милорад Додик за бошњачког члана Председништва БиХ Дениса Бећировића рекао је да је "исламски радикалиста који заговара шеријатску БиХ" и својим свакодневним изливима мржње настоји да скрене пажњу на себе.

"Тај не може ни са својима, а не да ради на изградњи сарадње и поверења са другим народима или се суздржи да не покаже мржњу према Србима. Лоше га је саветовао реис", написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик истиче да у БиХ важе закони и право, те да шеријат неће никада бити уведен, нити ће икада заживети унитарна БиХ.

"Може он, као и министар иностраних послова у Савету министара Елмедин Конаковић, да се састаје с ким хоће и прича шта хоће, али систем одлучивања и доношења одлука неће променити", навео је Додик.

А, како каже, уколико они имају стварно толику моћ, коју представљају, онда у Федерацији треба да ураде било шта од оног што причају.

"Не могу ни тамо, чак ни у једном кантону. За целу БиХ било би добро да Бошњаци коначно схвате и прихвате где живе и почну поштовати закон, Устав и земљу у којој живе", написао је Додик.

image