Србија и Балкан

Срамна одлука градоначелника Лепосавића: 5.000 корисника МТС-а без сигнала; Следи кривична пријава

Љуљзим Хетеми је спречио да радници МТС-а отклоне квар са општинске зграде, а из компаније најављују да ће покренути жалбени процес код регулатора за електронски саобраћај
Срамна одлука градоначелника Лепосавића: 5.000 корисника МТС-а без сигнала; Следи кривична пријава© Ferdi Limani/Getty Images

Запослени у МТС-у покушали су данас да изађу на кров зграде Општине Лепосавић како би отклонили сметњу и оспособили мобилну телефонију у том делу територије, али им председник Општине Лепосавић то није допустио, уз напомену да МТС може само "трајно да склони опрему са његове зграде", иако компанија за радове поседује све могуће дозволе.

Услед радова који су извођени на крову зграде Општине Лепосавић, око поднева дошло је до прекида ваздушног РР линка за мобилне базне станице КОМ Лешак и базне станице Јошаница, које покривају мобилним сигналом насеља Лешак, део Лепосавића, село Јошаница, као и већи део магистралног пута на релацији Административни прелаз – Лепосавић – Сочаница.

Ипак, председник Општине Лепосавић Љуљзим Хетеми није дозволио да запослени МТС-а изађу на кров зграде, а два пута је спомињао да су радове на крову зграде изводили запослени другог приштинског оператера мобилне телефоније – "Вала".

Лучић: Кривична пријава против Хетемија

Генерални директор "Телекома Србија" Владимир Лучић је изјавио да ће та компанија против  Хетемија поднети кривичну пријаву због насилног прекида сигнала радио линка за репетитор МТС-а у Лешку.

"Куртијев партијски колега, извесни господин Љуљзим Хетеми, грубо је прекршио Бриселски споразум, као и све локалне законе и стандарде пословања компанија у Европи, и најтежом злоупотребом службеног положаја насилно прекинуо сигнал радио линка за нас репетитор у Лешку и тиме оставио многобројне грађане без сигнала мобилне телефоније, упркос томе што наша кћерка компанија МТС д.о.о  поседује све неопходне дозволе", рекао је Лучић.

Он је додао да ће "Телеком Србија" о овом случају "моментално обавестити међународну заједницу, све стране амбасаде и поднети кривичну пријаву против горепоменутог", надајући се да ће "што пре бити приведен лицу правде и одговарати за своје поступке".

"Оно што бих поручио нашим корисницима и грађанима Лешка јесте да не брину и да ћемо у најкраћем могућем року, омогућити пуштање сигнала мобилне телефоније путем алтернативних техничких решења и тиме им обезбедити услове за нормалну комуникацију", истакао је Лучић.

Према сазнањима "Косовоонлајн", одлуком градоначелника Лепосавића око 5.000 корисника МТС-а на крајњем северу Косова остало је без сигнала, иако МТС има косовску дозволу за радове, као и уговор са општином Лепосавић за базну станицу на згради општине.

image