Србија и Балкан

Још једна провокација: И у Лепосавићу постављена табла са натписом "Република Косово"

У Лепосавићу је на истом месту неколико дана раније постављена и застава плаво жуте боје, која за власти у Приштини представља симбол државности
Још једна провокација: И у Лепосавићу постављена табла са натписом "Република Косово"© Tanjug

Локалне власти у Лепосавићу поставиле су таблу са натписом "Република Косово" на улазу у зграду те општине на северу Косова и Метохије, дан пошто је табла са истим натписом постављена испред улаза у зграду општине у Зубином Потоку.

У Лепосавићу је на истом месту неколико дана раније постављена и застава плаво жуте боје, која за власти у Приштини представља симбол државности.

Локалне власти су претходно са зграде општине и око ње, са јарбола уклониле заставе Србије, општине Лепосавић и Унмика.

Такође је на ватрогасној станици која се налази у кругу полицијске станице у Лепосавићу данас постављена застава Косова. Иста застава је 1. фебруара постављена изнад улазних врата општине Лепосавић, док је 24. јануара око подне на згради Центра за социјални рад постављена табла "Република Косово".

Табла са натписом "Република Косово" постављена је јуче и на улазу у Oпштину Зубин Поток.

У четири северне општине са изразито српском већином, од прошле године на власти су албански представници, изабрани на изборима које су Срби бојкотовали, незадовољни због тога што није формирана Заједница српских општина, политиком владе у Приштини и распоређивањем специјалних јединица полиције на северу КиМ.

image