Србија и Балкан

Брнабић: Никога нисмо звали за формирање већине у Београду, људи су прилазили нама

Ако листа "Ми – Глас из народа" Бранимира Несторовића не буде желела у целини да формира власт, СНС неће узимати појединачне одборнике, каже Ана Брнабић
Брнабић: Никога нисмо звали за формирање већине у Београду, људи су прилазили нама© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Председница Владе Србије и повереница београдског одбора Српске напредне странке Ана Брнабић изјавила је да та странка никога није звала или питала да са њом формира већину у Скупштини Београда.

"Што се тиче Београда, људи су сами прилазили нама, сами рекли да желе да подрже већину која треба да се формира око листе 'Александар Вучић – Београд не сме да стане'", рекла је Брнабићева новинарима у основној школи у селу Ломница код Деспотовца, којој је предала ИТ опрему.

Према њеним речима, представници листе "Србија против насиља" су тврдили да је било позива за њихове кандидате за одборнике и да им је нуђен новац, али нису рекли о коме је реч.

"Зато што никога нисмо звали. Не дај боже да смо некоме нудили новац или функцију. За нас политика није математика, него је морал", додала је Брнабићева.

Она је поновила став Српске напредне странке да ако листа "Ми – Глас из народа" Бранимира Несторовића не буде желела у целини да формира власт, СНС неће узимати појединачне одборнике.

"Свеједно што хоће неко из његове групације. Вероватно не би било у реду, по моралним начелима која је поставио Александар Вучић, да ми имамо такву већину", навела је Брнабићева.

Она је додала да ће се, уколико Несторовић не буде желео да формира већину ни са једном опцијом, ићи на нове изборе, за које сматра да су "губљење драгоценог времена за Београд, Србију и грађане".

image