Србија и Балкан

Додик: Република Српска посвећена европском путу

Када нам мишљење и суд народа које представљамо и који су нас изабрали буду најбитнији, а импресије странаца споредне, БиХ ће изаћи из ћорсокака на европски пут, оценио је Милорад Додик
Додик: Република Српска посвећена европском путу© TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да када се поштују Устав и надлежности, нема потребе да било ко чини уступке.

Он је додао да је механизам ефикасног функционисања, заштита сопствених интереса и усаглашавање с интересима других, јер "уважавање интереса свих народа, изискује компромисе као логичну последицу".

"Усвајањем Програма економских реформи Босне и Херцеговине 2024 - 2026. и Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине, испуњене су још две обавезе Босне и Херцеговине на европском путу. Република Српска је све време била посвећена том циљу", написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Наводи да је све што се показало успешним у земљама ЕУ, за Српску увек било прихватљиво.

"Поштовање и неговање различитости темељ је европског јединства. Поштовање чињенице да права једних престају где почињу права других, темељ је европских одлука. Зато је поштовање бирача, институција, Устава и надлежности у БиХ европско питање", навео је Додик.

Он је цитирајући речи Моме Капора, за којег каже да је један од најумнијих људи рођених на овим просторима "да би се многима допао да се ниси трудио допасти свима", Додик истиче:

"Када нам мишљење и суд народа које представљамо и који су нас изабрали буду најбитнији, а импресије странаца споредне, БиХ ће изаћи из ћорсокака на европски пут. Тада ће и они показати поштовање према нама".

image