Србија и Балкан

Дојаве о бомби у авионима "Ер Монтенегра" и "Визера" на аеродрому "Никола Тесла": Путник био сумњив?

Летови се преусмеравају на Темишвар
Дојаве о бомби у авионима "Ер Монтенегра" и "Визера" на аеродрому "Никола Тесла": Путник био сумњив?© FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO/ bs

Београдски аеродром "Никола Тесла" затворен је вечерас због дојаве о бомби, а сви летови се преусмеравају на Темишвар.

"Дан" пише да је дојављено да је на лету Ер Монтенегра из Београда за Подгорицу, у авиону била бомба приликом укрцавања путника. 

Поменути авион је данас, током дана, слетео на београдски аеродром из Подгорице, након чега је требало да полети назад за Подгорицу. 

"Ер Монтенегро" је, према писању "Дана" накнадно објавио саопштење за јавност у којем је наведено да је примљена дојава о бомби у авиону "Ер Монтенегро" и још неке компаније на београдском аеродрому.

"Саобраћај на београдском аеродрому је обустављен због дојаве о бомби на летелици наше компаније и неких других компанија. Бомба је пријављена када је авион био на земљи. Летелицу провере службе безбедности Републике Србије, а путници и посада биће безбедни до спровођења свих неопходних провера. Безбедност путника ни у једном тренутку није била угрожена", саопштила је ова компанија.

Други авион који је добио дојаву о бомби је летелица "Визера" за Барселону.

"'Визер' потврђује да је лет 4115 из Београда за Барселону добио анонимну претњу о експлозивној направи у авиону док се спремао за полетање. Авион се одмах вратио на удаљено место на београдском аеродрому, где су сви путници и чланови посаде безбедно евакуисани" , наводи се у саопштењу компаније.

Додајте се да су путници превезени до терминала и да им је обезбеђено освежење.

"Надлежне организације спроводе све потребне провере и утврђене протоколе. Сигурност и безбедност путника и посаде је највећи приоритет", истиче компанија. 

Медији преносе да је "Визер" пустио и такозване тобогане за евакуацију путника.

"То је блокирало писту и створило велики проблем. Очекујте велика кашњења, скретања и отказивања. Постоји опасност да све буде затворено до поноћи", пише "Блиц" позивајући се на анонимни извор.

Како незванично сазнаје Танјуг, не наводећи о којој компанији је реч, дојаву о бомби добио је пилот, након чега је позвао полицију, јер му се један путник учинио сумњивим.

Надлежне службе су одмах реаговале и предузеле мере да обезбеде безбедност путника и особља на аеродрому.

Дојава о наводно постављеној експлозивној направи стигла је око 19.15 часова, а у току је преглед контрадиверзионих екипа.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner