Србија и Балкан

Вулин: Рећи да је Хрватска бољи пријатељ Србији него Русија је глупо и подмукло

Шеф посматрачке мисије ЕП на изборима у Србији Клемен Грошељ је раније данас рекао да је Хрватска можда већи пријатељ Србије него Русија
Вулин: Рећи да је Хрватска бољи пријатељ Србији него Русија је глупо и подмукло© Milos Tesic/ATAImages

Доскорашњи директор БИА и оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин поручио је данас да је рећи да је Хрватска бољи пријатељ Србији него Русија, како је навео, "глупо, колико и подмукло".

Реагујући на изјаву европосланика и шефа посматрачке мисије ЕП на изборима у Србији Клемена Грошеља, Вулин је у саопштењу навео да "Србија сама бира пријатеље, баш као што Србију непријатељи сами изаберу".

"Господин Грошељ вероватно мисли да је 'Олуја' знак пријатељства према Србији и Србима или да је паљење лутке са ликом председника Вучића само дечија игра", рекао је Вулин.

Додао је да је рећи да је Хрватска бољи пријатељ Србији него што је Русија "глупо као политика Европске уније према пријему миграната, а подло као политика Европске уније према Србији и питању Косова и Метохије и Републике Српске".

"Већ дуго чекам да неко нормалан почне да говори у име ЕУ, али изгледа таквима и даље не дају пред камере", навео је Вулин.

Грошељ је раније данас рекао да је Хрватска можда већи пријатељ Србије него Русија, с обзиром да је Москва заинтересована за своје интересе у Украјини и другим регионима бившег Совјетског савеза.

"Бојим се, упркос великим речима, да Србија, Западни Балкан и Косово за Русију нису приоритетно питање и да су прави савезници Србије, можда не толико овог режима, али јесу грађана Србије, људи који живе у Европској унији, Словенци. Можда је Хрватска већи пријатељ Србије него Русија", рекао је Грошељ за Н1.

image