Србија и Балкан

Тужилаштво неће гонити Ковачевића: Зграда Зетске бановине, нормално, смета Швабама

Посланик ДПС-а Оскар Хутер напао је јуче током заседања на Цетињу председника Народне скупштине Црне Горе Андрију Мандића речима да је "оптужени са презумпцијом невиности", као и да је власник "двојног држављанства"
Тужилаштво неће гонити Ковачевића: Зграда Зетске бановине, нормално, смета Швабама© Википедија CC BY-SA 2.5 / Serguei Trouchelle

Основно државно тужилаштво у Никшићу саопштило је данас да у радњама председника Општине Никшић Марка Ковачевића, а поводом објава градоначелника овог града о јучерашњим дешавањима на Цетињу, нема елемената кривичног дела.

"У радњама председника Општине Никшић Марка Ковачевића, у вези са објавом на његовом фејсбук профилу, нема елемената кривичног дела за које се гони по службеној дужности, из надлежности Основног државног тужилаштва", наводи се у одговору ОДТ-а у Никшићу на питање "М" портала из Подгорице да ли у објави председника Општине Никшић има елемената кривичног дела, за које се гоњење предузима по службеној дужности.

Иначе, председник Општине Никшић Марко Ковачевић јуче је на свом фејсбук профилу објавио коментар о дешавањима на седници Народне скупштине Црне Горе када је дошло до свађе, и умало физичког сукоба између посланика "За будућност Црне Горе" и посланика ДПС-а Оскара Хутера.

"Некако лепо пристаје председнику Скупштине Црне Горе ова зграда Зетске бановине. И некако је нормално да смета Швабама", стоји у објави Ковачевића на Фејсбуку.

Посланик ДПС-а Оскар Хутер напао је јуче током заседања на Цетињу председника Народне скупштине Црне Горе Андрију Мандића речима да је "оптужени са презумпцијом невиности", као и да је власник "двојног држављанства", такође и да начин на који је дошао у престоницу "говори о Мандићу".

"Господине Мандићу, ви сте рекли да је ово мало село, подно Ловћена, да овде живи сиротиња и ситнеж, и да му је значај то што је овде рођен Александар Карађорђевић. Цетиње је, војводо четнички, важно што је овде штампан Октоих. Ако ви видите само значај што се овде родио Аца Паликућа, онда је то доказ поштовања према овом граду. Заслужујете овај дочек, заслужујете да се угодно осећате уз кордон полиције", рекао је Хутер.

Портал "Ин4С" у данашњем тексту подсећа да је "прадеда Оскара Хутера добио пензију баш од онога кога његов потомак назива 'паликућом'", наводећи да је понашање млађег Хутера "помало непристојно, прилично незахвално и заиста не у духу Светог Саве знајући да је стари Хутер управо одабрао да слави најславнијег српског светитеља".

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner