Србија и Балкан

Мариника Тепић прети: Ако се не испуне захтеви, неће бити београдских избора

Странке са листе "Србија против насиља" саопштиле су листу својих захтева међу којима су и доношење лекс специјалиса, али формирање прелазне владе
Мариника Тепић прети: Ако се не испуне захтеви, неће бити београдских избора© M.K./ATAImages

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавила је данас да београдских избора неће бити ако се не испуне неопходни услови.

"Без испуњења препорука ОДИХР-а, без ревизије бирачког списка у којој би учествовали и представници опозиције и цивилног сектора, попут организације ЦРТА, без РТС-а и медија који ће се отворити и за равномерну заступљеност парламентарне опозиције, без смањења притиска на бираче у јавном сектору – избора неће бити", поручила је Тепић у интервјуу за лист "Нова".

Она се сагласила са лидером Новог ДСС-а Милошем Јовановиће који је рекао да нема потребе да се иде на изборе ако се не промене услови.

На питање да ли је ССП разговарао о изласку на изборе са коалицијом НАДА, чији је члан Нови ДСС, Тепић је рекла да је једна листа и најшири фронт "правих" опозиционих странака најбољи пут.

Подсетимо, странке са листе Србија против насиља саопштиле су листу својих захтева међу којима су и доношење лекс специјалиса, али формирање прелазне владе у којој би опозиција имала министарства унутрашњих послова и државне управе и локалне самоуправе.

image