Србија и Балкан

Нелегална војска тзв. Косова са делегацијом албанских оружаних снага: "За добробит мира у региону"

Током састанка у просторијама тзв. Команде Копнене војске КБС-а разговарано је и о могућностима сарадње са фокусом на заједничку обуку и вежбе приштинских оружаних снага које по Резолуцији 1244 не би требало да постоје
Нелегална војска тзв. Косова са делегацијом албанских оружаних снага: "За добробит мира у региону"Getty © Yuri_Arcurs

Командант команде тзв. копнене војске КБС-а, бригадни генерал Хисен Дрешај разговарао је данас са делегацијом Оружаних снага Албаније коју је предводио командант Копнене војске, генерал-мајор Иљир Џебежија.

Како је саопштено из КБС-а, генерал Дрешај је упознао генерала Џебежију са достигнућима и изазовима тзв. Копнене војске, као и повећањем борбених капацитета.

Током састанка у просторијама тзв. Команде Копнене војске КБС-а, разговарано је и о могућностима сарадње са фокусом на заједничку обуку и вежбе приштинских оружаних снага које по Резолуцији 1244 не би требало да постоје.

Генерали су изразили спремност за сарадњу у областима од заједничког интереса, на изградњи капацитета и доприносу за добробит самопроглашеног Косова и Албаније и "општег интереса за добробит мира у региону и шире."

image