Србија и Балкан

На крову Руског дома завијорила се застава симбола српског отпора НАТО агресији (ВИДЕО)

Подизањем ове заставе, која ће се вијорити 78 дана, колико је трајало бомбардовање СР Југославије, отвара се низ догађаја посвећених обележавању 25. годишњице НАТО агресије рекао је директор Руског дома Јевгениј Баранов

Застава са "таргетом", симболом који је 1999. постао обележје херојског отпора српског народа НАТО агресији, јутрос је подигнута на крову Руског дома у Београду.

Према речима директора Руског дома Јевгенија Баранова, подизањем ове заставе која ће се вијорити 78 дана, колико је трајало бомбардовање СР Југославије, отвара се низ догађаја посвећених обележавању 25. годишњице НАТО агресије.

Заједно са Јевгенијем Барановом у свечаном подизању заставе учествовали су руководилац руске Федералне агенције "Россотрудничество" Јевгениј Примаков, генерални директор руске државне информативне агенције ТАСС Андреј Кондрашов и познати руски политиколог и ТВ водитељ Фјодор Лукјанов.

Наиме, Примаков је учествовао на великој међународној конференцији "Од агресије до новог праведног поретка", која се одржала у Дому војске, поводом 25. годишњице НАТО агресије.

У разговору са РТ Балкан , Примаков је рекао да је Русија још 1999. године схватила да ће се некажњивост НАТО агресије на Југославију, и жеља Алијансе да брани своје предности и власт кроз снагу, пре или касније одразити на безбедност Русије, а то је оно што сада видимо у Украјини.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner