Србија и Балкан

Бајатовић за "РИА Новости": НАТО су фашисти 21. века, сада планирају да отцепе Војводину од Србије

Србија подржава Русију и никада јој неће увести санкције, поручио је генерални директор ЈП "Србијагас"
Бајатовић за "РИА Новости": НАТО су фашисти 21. века, сада планирају да отцепе Војводину од Србије© Antonio Ahel/ATAImages

НАТО су фашисти 21. века, који су прво као циљ имали да распарчају Југославију, а сада планирају да отцепе Војводину од Србије, изјавио је генерални директор ЈП "Србијагас" и заменик председника Социјалистичке партије Србије Душан Бајатовић.

"Погледајте шта се тренутно дешава. Европа напушта руску културу, музику и класику. Погледајте биографије неких великих вођа, пре свега у Немачкој. Тамо су бабе и деде били официри СС дивизија. Што се тиче Југославије, она је жртва вековних тежњи, пре свега Немачке и Ватикана, који су били заинтересовани за утицај на католичке Хрвате и Словенце", казао је Бајатовић.

Бајатовић додаје да је намера Немачке и Ватикана била, да уз помоћ Сједињених Држава и Велике Британије разбију стару Југославију у крви грађанског рата, јер им више није била потребна.

"Тада је остала Савезна Република Југославија – Србија и Црна Гора. Па су и њу уништили., а сада је Црна Гора у НАТО. Они једноставно нису хтели да постоји земља која има 24 милиона људи и која има велику перспективу (Југославију)", присећа се Бајатовић.

Шеф "Србијагаса" истиче да је НАТО, бомбардовањем Југославије, поцепао међународно право и показао целом свету да је међународно право - правила игре за мале земље и народе и да нема правила за јаке.

"Помогли су Хрватској да протера 250.000 хрватских држављана српске националности. Запад у томе није бидео ништа страшно. Протерано је и 300.000 Срба са Косова. И све је то нормално за њих. Онда су бомбардовали Србију само да би је опљачкали и отели нашу земљу од нас – Косово и Метохију, која представља 17 одсто српске територије", навео је он.

Бајатовић је нагласио да Србија подржава Русију и да никада неће увести санкције, напоменувши да Запад кује планове за отцепљење АП Војводине од Србије, по угледу на Косово и Метохију.

"Војводина – они сада хоће и то да узму. То ће бити регионализација Србије. Да узму још једну трећину територије Републике Србије. То је њихов план. Али ако погледате историју, нема ништа ново. То је уобичајена политика Немачке и Католичке цркве на Балкану", закључио је Бајатовић.

image