Србија и Балкан

Брнабићева сазвала колегијум Народне скупштине: O примени препорука ОДИХР-а

На састанку ће бити речи о раду на примени даљих препорука Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР) из Коначног извештаја Мисије за посматрање парламентарних избора
Брнабићева сазвала колегијум Народне скупштине: O примени препорука ОДИХР-а© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић саопштила је вечерас да је за 1. април сазвала први састанак Колегијума Народне скупштине у 14. сазиву на којем ће бити речи о раду на примени даљих препорука Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР) из Коначног извештаја Мисије за посматрање избора за народне посланике Народне скупштине, одржаних 17. децембра 2023. године.

Брнабићева је саопштила да је на основу првог члана Закона о Народној скупштини, сазвала први састанак колегијума Народне скупштине у 14. сазиву за понедељак, 1. априла, с почетком у 9 часова.

"За овај састанак утврдила сам следећи дневни ред: 1. Консултације око даљег рада на примени даљих препорука Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР) из Коначног извештаја Мисије за посматрање избора за народне посланике Народне скупштине, одржаних 17. децембра 2023. године", наводи се у саопштењу.

На састанак су позвани чланови Радне групе, за сарадњу са Организацијом за европску безбедност и сарадњу и Канцеларијом за демократске институције и људска права у координацији и праћењу примене препорука за унапређење изборног процеса Владе Републике Србије.

Састанак ће се одржати у Дому Народне скупштине, у Малој сали.

image