Србија и Балкан

Кинески амбасадор: Кина незадовољна одлуком о препоруци за пријем тзв. Косова у чланство СЕ

Кина наставља да пружа непоколебљиву подршку и поштовање суверенитету и територијалном интегритету Србије, рекао је Ли Минг
Кинески амбасадор: Кина незадовољна одлуком о препоруци за пријем тзв. Косова у чланство СЕ© TANJUG/ Narodna skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković/

Кинески амбасадор у Београду Ли Минг је у разговору са председницом Скупштине Аном Брнабић изразио незадовољство одлуком Политичког комитета Парламентарне скупштине о препоруци за пријем тзв. Косова у чланство Савета Европе.

Ли је нагласио да Кина наставља да пружа непоколебљиву подршку и поштовање суверенитету и територијалном интегритету Србије.

Брнабићева је током разговора са Мингом поделила став да је парламентарна сарадња између две земље изузетно добра и изразила задовољство састанком који је имала са потпредседником Свекинеског Народног Конгреса Ђије Сјаом током недавног одржавања скупштине Интерпарламентарне уније у Женеви, саопштено је из њеног кабинета.

Саговорници су се сагласили да о изузетно добрим односима и сарадњи два парламента говори и Меморандум о разумевању између Народне скупштине Србије и Свекинеског народног конгреса Кине, као и Протокол о успостављању заједничке Комисије, а да ће најављена посета председника НР Кине Си Ђинпинга допринети свеобухватном стратешком партнерству и искреном пријатељству.

Амбасадор Минг је пожелео пуно успеха председници Брнабић на новој функцији и честитао на посвећености и свему што је урадила као председница Владе Србије и изнео уверење да ће њен даљи рад наставити да доприноси развоју земље, као и јачању српско-кинеског челичног пријатељства, додаје се у саопштењу.

image