Србија и Балкан

"Аваз": Ухапшени осумњичени да су тражили 25.000 евра за информације о малој Данки

Сарајевски портал раније је објавио да су припадници ФУП по налогу Интерпола Београд лишили слободе три особе, за које се сумња да су путем ТикТока објавиле да су повезане с нестанком девојчице Данке Илић (2) у Србији
"Аваз": Ухапшени осумњичени да су тражили 25.000 евра за информације о малој Данки© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Истражитељи Одсека за сајбер криминал Федералне управе полиције (ФУП) лоцирали су путем ИП адреса особе које су тврдиле да имају сазнања о нестанку девојчице Данке Илић у Србији, односно које су тражиле 50.000 конвертибилних марака (око 25.000 евра) за откривање тих информација, пише "Аваз".

Сарајевски портал раније је објавио да су припадници ФУП по налогу Интерпола Београд лишили слободе три особе, за које се сумња да су путем ТикТока објавиле да су повезане с нестанком девојчице Данке Илић (2) у Србији.

Они су ухапшени на подручју општине Хаџићи, а, како се наводи, један од њих је држављанин БиХ.

Нестала девојчица није пронађена на територији Хаџића, а у току је криминалистичка обрада лица лишених слободе, навели су из ФУП-а.

Данка Илић нестала је у уторак око 13:45, и у тренутку нестанка на себи је имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Систем "Пронађи ме" је због њеног нестанка активиран први пут у Србији, а како је наведено на сајту "пронађиме.муп.гов.рс", девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

image