Србија и Балкан

Четврти дан потраге за Данком: Како напредује истрага и шта се за сада зна

Отац нестале двогодишње девојчице Данке Илић је прошао полиграфско испитивање
Четврти дан потраге за Данком: Како напредује истрага и шта се за сада зна© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Ни четврти дан потраге за малом Данком Илић (2) нажалост није довео до исхода коме се цела Србија нада. 

У Бањском Пољу су рашчишћавали терен, а багери су се око 17 часова повукли. У близини куће код које је нестала Данка сада се налазе полиција и неколико спасилаца који претражују терен.

Специјалистички тимови за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације из Београда и Новог Сада, заједно са осталим припадницима Министарства унутрашњих послова, од раних јутарњих часова, детаљно су претражили тунел, подземне канале и шахте укупне дужине око 4,5 километара, у рејону Бањског Поља до града Бора и том приликом нису пронађени никакви трагови који би указали на то да се двогодишња Данка Илић ту налазила, саопштио је МУП.

Отац прошао полиграф, ухапшен полицајац из Бора

Полиција је данас са налозима обилазила куће у непосредној близини места на којем је нестала мала Данка и наставила са рашчишћавањем терена у Бањском Пољу. 

Отац нестале двогодишње девојчице Данке Илић је прошао полиграфско испитивање.

Ухапшен је полицајац из полицијске управе Бор због одавање информација из истраге након што је пао полиграфско испитивање.

Данкина мајка није обавила полиграфско тестирање, јер је, како се наводи, у петом месецу трудноће, због чега се посебно испитује.

Како је раније саопштено из полиције, само испитивање родитеља је део процедуре, како би се утврдиле све околности нестанка.

Подсећамо, полиција је након два пуна дана трагања саопштила да обуставља потрагу у насељу Бањско Поље код Бора, јер све указује на то да се девојчица не налази на том подручју, површине 10 квадратних километара.

image