Србија и Балкан

Виктор Орбан данас у посети Сарајеву, вечерас и сутра у Бањалуци

Милорад Додик ће мађарском премијеру уручити Орден Републике Српске на огрлици
Виктор Орбан данас у посети Сарајеву, вечерас и сутра у Бањалуци© Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru

Премијер Мађарске Виктор Орбан допутоваће данас у двoдневну званичну посету БиХ, где ће најпре у Сарајеву имати низ састанака са државним званичницима, а потом ће боравити у Бањалуци, где ће му домаћин бити председник Републике Српске Милорад Додик.

Како је раније најављено, Орбана би на сарајевском аеродрому требало да дочека министар спољних послова у Савету министара БиХ Елмедин Конаковић.

Делегацију Мађарске на челу са Орбаном на Међународном аеродрому у Маховљанима вечерас ће дочекати председник Републике Српске Додик.

У Бањалуку ће допутовати и мађарски министар иностраних послова и трговине Петер Сијарто којег ће дочекати премијер Радован Вишковић

Сутра, другог дана посете предвиђен је дочек Орбана испред Палате Републике Српске, а затим тет-а-тет састанак са председником Додиком.

Како је пренела РТРС у Палати Републике предвиђени су састанци српског члана Председништва БиХ Жељке Цвијановић и министра за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељка Будимира са Сијартом, као и састанак премијера Вишковића и министарке финансија Зоре Видовић са министром економског развоја Мађарске Мартоном Нађом.

Планирано је и свечано уручење одликовања Орбану, којег је, поводом Дана Републике – 9. јануара, Додик одликовао Орденом Републике Српске на огрлици.

Биће одржан и састанак делегација Републике Српске и Мађарске у Влади Републике Српске, а потом и отварање Економског форума.

image
VV inauguration
banner