Србија и Балкан

Караџић у ужасним боловима, не дају му лекове: Ћерка оптужује надлежне за покушај убиства

Некадашњи председник Републике Српске Радован Караџић налази се у енглеском затвору "Вајт", где служи казну у ужасним условима
Караџић у ужасним боловима, не дају му лекове: Ћерка оптужује надлежне за покушај убистваGetty © Serge Ligtenberg/Getty Images

Радован Караџић, који се налази у британском затвору, трпи ужасне болове јер му нису дали неопходне лекове нити има лекарску помоћ, изјавила је његова кћерка Соња Караџић Јовичевић и истакла да то сматра покушајем убиства.

"Данима ми Радован говори да има болове у стомаку и карлици који се повећавају. Лекове које је требало да добије нису му дали. Чекао је, покушавао да дође до лекара. Није ми дао да се обратим медијима", рекла је Јовичевићева за Срну.

Она је истакла да ју је Радован данас позвао у 14.30 часова и да једва говори, али је успео да каже да му је стомак огроман од синоћ, да има ужасне болове и да нико неће да му помогне нити да зове лекара.

"И даље се нада да ће му ипак неко помоћи. Оног момента када је рекао да без помоћи неће преживети овај викенд и да се само молим Богу, одлучила сам да то поделим са јавношћу. Надам се, бар овако, да ће неко реаговати на овакво понашање које сматрам покушајем убиства", каже Јовичевићева.

image