Србија и Балкан

Вучић: Нико се никад није извинио за лажи о Србији изнете у медијима

Председник Србије је навео као пример најновији текст британског "Телеграфа" у којем се тврди да се он наводно припрема за инвазију
Вучић: Нико се никад није извинио за лажи о Србији изнете у медијима© Sarah Meyssonnier/Pool via Tanjug/AP

Против Србије је у последњих 25 месеци написано више од 10.000 текстова са лажним информацијама а да се нико никада није извинио за изнете лажи, рекао је председник Србије Александар Вучић, одговарајући на текст британском "Телеграфа" у коме је оптужен да припрема "инвазију" на Косово и Метохију, те да је доказ да то Куртијева тврдња да "Србија гради базе у облику потковице".

Вучић је нагласио да се нико неће извинити ни за лажи изнете у том тексту.

"Ову лаж колико сутра, прекриће нова и тако унедоглед. Немогуће је овакве глупости и бесмислице више пута дневно демантовати. Зато, грађани Србије, да радимо, да се боримо и да волимо нашу Србију више од свега. Победиће Србија", написао је Вучић на свом налогу на Инстаграму.

Председник је објавио принтскрин чланка "Телеграфа" објављеног у загребачком "Јутарњем листу" под насловом "Граде се базе у облику потковице! Путин дао благослов, Вучић се припрема за инвазију!".

У тексту "Телеграфа" описује се атмосфера са наводно "једне од најнестабилнијих граница на европском континенту". Тачније, реч је о административном прелазу из централног дела Србије у јужну српску покрајину.

Медиј се позива на разговоре са припадницима приштинских снага, где они наводе да претражују "илегалне путеве" који воде у централну Србију те тврде да су идентификовали 65 таквих путева и блокирали их.

Тврди се и да "немире подстиче Кремљ", те да су приштинске власти, наводно пронашле складиште оружја, као и пет ракетних бацача који су доказ "размера планираног напада".

У то се заклиње и Аљбин Курти, који тврди да је Србија изградила  оперативне базе око "границе" у облику потковице да би "одбранила Београд и напала Косово". 

"Пријатељство господина Вучића са Владимиром Путином је добро познато, а Курти верује да је у интересу руског лидера да Србија изврши инвазију на Косово, јер би то одвратило пажњу од његовог рата у Украјини", наводи се у памфлету који је објавио "Телеграф".

image
VV inauguration
banner