Србија и Балкан

Дачић састао се са генералним секретаром Асоцијације карипских држава

Генерални секретар Сабонхе је, и овом приликом, поновио позив првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Ивици Дачићу да учествује на 29. редовном састанку Министарског савета АЦС
Дачић састао се са генералним секретаром Асоцијације карипских држава© TANJUG/ JANDEKS

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са генералним секретаром Асоцијације карипских држава (АЦС) Родолфом Сабонхеом који борави у посети Србији.

Како се наводи у саопштењу МСП, у пријатељском разговору је изражена обострана спремност за даље интензивирање односа Србије са Асоцијацијом карипских држава, као и билатералне сарадње са државама које она окупља.

Честитајући јубилеј - 30 година од формирања Асоцијације карипских држава, шеф српске дипломатије, је изразио задовољство због посете високог представника ове важне регионалне организације, која окупља велики број држава Кариба, а у којој је Србија, у својству посматрача, присутна и активна од 2012. године.

Генерални секретар Сабонхе је, и овом приликом, поновио позив првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Ивици Дачићу да учествује на 29. редовном састанку Министарског савета АЦС, који ће се ове године одржати 9. маја у Парамарибу, Република Суринам.

image