Србија и Балкан

У четвртак хитна седница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ

На дневном реду је једна тачка – "Разматрање актуелне политичке ситуације у институцијама БиХ – уставна законодавна улога Парламентарне скупштине у складу са Уставом"
У четвртак хитна седница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХGetty © Elman Omic/Anadolu

Председавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић заказао је за четвртак, 18. априла, хитну седницу овог дома на којој би се разматрала актуелна политичка ситуација у институцијама БиХ.

На дневном реду је једна тачка – "Разматрање актуелне политичке ситуације у институцијама БиХ – уставна законодавна улога Парламентарне скупштине у складу са Уставом", објављено је на веб страни парламента БиХ.

Предлагачи ове тачке су посланици СНСД-а и Српског клуба.

Клуб посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ упутио је председавајућем Представничког дома Небојши Радмановићу захтев за одржавање хитне седнице овог дома, навела је шеф Клуба посланика СНСД-а Сања Вулић.

Клуб посланика СНСД-а затражио је да тачка дневног реда буде "Разматрање актуелне политичке ситуације у институцијама БиХ – уставна законодавна улога Парламентарне скупштине у складу са чланом 4 а) Устава".

Вулићева је изразила очекивање да ће седница бити одржана наредне седмице, али о датуму није могла говорити.

"Према Пословнику, о оправданости и хитности седнице одлучује председавајући овог дома. Унапред говорити о материјалу и исходу седнице, било би неодговорно. Разговараћемо о детаљима на самој посебној седници", истакла је Вулићева.

Правник и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић рекао је да би до краја наредне седмице требало да буде одржана посебна седница овог дома на којој би требало да буде разматран захтев српских посланика за поништавање измена Изборног закона које је наметнуо Кристијан Шмит.

image