Србија и Балкан

Курти примио још 445 полицајаца

У Приштини је одржана додела диплома новој генерацији тзв. косовске полиције
Курти примио још 445 полицајаца© Vudi Xhymshiti/Anadolu Agency via Getty Images

На церемонији у Приштини данас је одржана додела диплома 59. генерацији такозване косовске полиције, а 445 нових припадника положило је заклетву, преноси "Репортери".

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да је данас заклетву положило 345 мушкараца и 100 жена, а да је од тог броја 88 из "невећинских заједница".

"Ове године Косовска полиција завршава четврт века постојања и деловања. Од њеног оснивања, данас у нашу полицију долази 59. генерација, у нашој земљу биће примљено 445 нових полицајаца, који ће служити широм наше земље, дајући појачање осталим полицијским колегама у структури полиције државе", рекао је Курти.

Он је, међутим, заборавио да прецизира како то "служе" полицајци лажне државе, што ипак добро знају Срби са севера Косова и Метохије – које хапсе, претресају, прогоне и малтретирају.

Председница Народне скупштине Ана Брнабић данас је, иначе, поздравила привођење неколико припадника такозване косовске полиције.

"Могу да похвалим припаднике Министарства унутрашњих послова, да кажем да раде свој посао. На крају крајева, ти људи (припадници тзв. косовске полиције) подривају уставни поредак Републике Србије. Имате људе, Србе на Косову и Метохији који не подривају уставни поредак ничега, зато што живе у својој земљи. Малтретирани су сваки дан, привођени сваки дан, оптужени без икаквих доказа, држани у притвору без адвоката. Кадија их тужи, кадија им суди. Зато што неко у Приштини каже да подривају неки њихов самосмишљени уставни поредак. Ови људи подривају уставни поредак Републике Србије. Тако и треба, само нека наставе", изјавила је Брнабићева.

image
VV inauguration
banner