Србија и Балкан

Вулин о сусрету Вучића и О'Брајана: Вучић изабрао да се бори, поносан сам на отпор који им пружа

Знам како пролазе они који имају храброст да се супротставе САД-у и чувају свој народ и зато моје речи нису политичка изјава, већ сведочење, поручио је бивши директор БИА
Вулин о сусрету Вучића и О'Брајана: Вучић изабрао да се бори, поносан сам на отпор који им пружа© TANJUG/ SRNA/bs

"Председник свих Срба Александар Вучић је високом званичнику САД-а Џејмсу О'Брајану рекао оно што ни један председник земље која нема нуклеарну бомбу или нафту није рекао. Србија ће се борити против одлуке Сједињених Америчких Држава да будемо проглашени за геноцидан народ и нећемо признати такозвано Косово", поручио је некадашњи директор БИА и сенатор Републике Српске Александар Вулин.

Председник Србије, како сматра Вулин, зна шта га после овога чека и колико ће га коштати јавно, отворено супротстављање САД-у.

"Свако зло које буду могли да изазову и да му учине изазваће и учиниће. Знам како пролазе они који имају храброст да се супротставе САД-у и чувају свој народ и зато моје речи нису политичка изјава, већ сведочење", додао је оснивач Покрета социјалиста. 

Додао је да је председник Србије Александар Вучић изабрао да се бори.

"Ма колико ми као саборцу било жао што знам колико ће политички и лично за то да плати, поносан сам на отпор који им пружа", поручио је Вулин коментаришући сусрет и разговор председника Србије Александра Вучића и помоћника секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмса О'Брајана.

image
VV inauguration
banner