Србија и Балкан

Вулин одговорио Куртију: Србија има више дронова него ви турских "бајрактара" и "џавелина" из САД

Александар Вулин је реагујући на наводе Владе такозваног Косова да Србија има хиљаде дронова каквим је Иран напао Израел, рекао да их Србија има таман колико треба
Вулин одговорио Куртију: Србија има више дронова него ви турских "бајрактара" и "џавелина" из САД© Milos Tesic/ATAImages

За одговор на питање колико Србија има дронова, најбоље да их Курти сачека и преброји у Приштини, али да му до тада мало помогнем, Србија има више дронова него што он има турских "бајрактара" и америчких "џавелина". Једном речју, таман колико треба, поручио је донедавни директор Безбедносно-информативне агенције, Александар Вулин реагујући на наводе Владе такозваног Косова да Србија има хиљаде дронова каквим је Иран напао Израел.

Вулин је рекао да ће, ако дође до обрачуна између талибанских фракција, Курти слагати да је неко од њих у вези са Србијом.

"Као што је цмиздрио у затвору у Нишу, тако и сада цмиздри и тражи помоћ и када га нико не напада", поручио је Александар Вулин.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је јуче да је Приштина удвостручила буџет за одбрану због, како каже, " безбедносних претњи" званичног Београда.

"У време када имамо рат у Европи и безбедносне претње од северног суседа, ми смо одговорили удвостручавањем буџета за војску и троструким буџетом за наоружање. Купили смо беспилотне летелице `бајрактар` ​​и набавили противтенковске пројектиле `џавелин`, док се у касарни налази још 1.852 војника, којима ће ове године бити додато 600 нових регрута", рекао је Курти на скупу Покрета Самоопредељење.

image