Србија и Балкан

Вучић: Шансе нам нису велике, али борићемо се за Србију

У Њујорку следе сусрети са више од 120 сталних представника различитих земаља у УН, видећете резултате, објавио је председник Србије
Вучић: Шансе нам нису велике, али борићемо се за Србију© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Председник Србије Александар Вучић објавио је да је у Мисији Србије при Уједињеним нацијама у Њујорку формиран штаб који се бави питањима у вези са покушајем усвајања резолуције о Сребреници. Он је поручио да шансе Србије нису велике, али да ће се борити.

"Наше шансе нису велике, али борићемо се за Србију и, верујте ми, народ ће видети резултате", навео је Вучић на Инстаграм профилу "будућностсрбијеав", уз фотографију са састанка штаба у Њујорку.

Он је најавио да ће имати видео конференцију са званичницима у Београду.

"У нашој Мисији при УН у Њујорку формиран је прави штаб, ускоро видео конференција са нашима у Београду, а у Њујорку следе сусрети са више од 120 сталних представника различитих земаља у УН", написао је Вучић.

Вучић борави у Њујорку, где ће у понедељак представљати Србију на седници Савета безбедности Уједињених нација, на којој ће бити представљен редовни шестомесечни извештај генералног секретара УН Антонија Гутереша о раду УНМИК-а.

Председник Србије ће обавити и низ консултација са представницима земаља чланица УН, како би објаснио позицију Србије у вези са најављеном резолуцијом о Сребреници.

Вучић је, уочи пута у Њујорк, изјавио да ће доношење такве резолуције додатно нарушити односе у региону и да ће се Србија свом снагом борити против усвајања резолуције.

image
VV inauguration
banner