Србија и Балкан

Вучић наставља разговоре у Њујорку, главна тема резолуција о Сребреници

Председник Србије ће се данас састати са представницима држава чланица УН из латино - америчке и карипске групе, као и са подсекретаром УН и специјалним саветником за спречавање геноцида Алис Ваириму Ндериту
Вучић наставља разговоре  у Њујорку,  главна тема резолуција о Сребреници© TANJUG/ TANJUG VIDEO/ nr

Председник Србије Александар Вучић састао се у седишту УН са представницима држава чланица УН из афричке групе, како би им објаснио позицију Србије поводом најављене резолуције о геноциду у Сребреници.

Током дана састаће се и са представницима држава чланица УН из латино - америчке и карипске групе, као и са подсекретаром УН и специјалним саветником за спречавање геноцида Алис Ваириму Ндериту.

Данашњим састанцима председник Вучић наставља низ консултација са представницима земаља чланица УН, како би им објаснио позицију Србије поводом најављене резолуције о Сребреници, која би требало да се нађе на дневном реду Генералне скупштине УН почетком маја.

Вучић је претходно, на пријему делегације Србије при УН, говорећи о нацрту резолуције о Сребреници, истакао да Србија тражи да она буде повучена, јер не води помирењу, већ дестабилизацији у региону.

image
VV inauguration
banner