Србија и Балкан

Нова епизода подкаста "Локомотива": Долазак Си Ђинпинга у Србију

Гост у новој епизоди подкаста "Локомотива" био је Срђан Гарчевић, оснивач блога "Натшел тајмс" и аутор подкаста "Покретачи"
Нова епизода подкаста "Локомотива": Долазак Си Ђинпинга у Србију© РТ Балкан

У новој епизоди подкаста "Локомотива", аутори Марко Николић и Тиосав Пурић, разговарали су о доласку кинеског председника Си Ђинпинга у Србију, Мађарску и Француску, посебно се осврнувши на "алкохолни рат" између Француске и Кине око француског коњака.

Поред тога, у првом делу емисије било је речи и о Конгресу конзервативне политичке акције који је одржан у Будимпешти, на ком је Орбан најавио овогодишњи "крај хегемоније западног либерализма", о интервјуу Такера Карлсона са Дугином и о кризи на америчком универзитетима због пропалестинских протеста.

У другом делу емисије, са Срђаном Гарчевићем, аутори су говорили о предстојећој посети председника Сија на 25. годишњицу агресије НАТО-а на кинеску амбасаду, током НАТО агресије на Србију, коментаришући значај културе сећања на НАТО агресију.

Такође, било је речи и о оријентализму у сликама Паје Јовановића, "неминовности" западне културне хегемоније и могућности отпора, о уметности перформанса и о домаћој кинематографији.

"Локомотива" подкаст се емитује сваке суботе у 8 часова на јутјуб каналу и сајту РТ.

image