Србија и Балкан

Државни врх Црне Горе на литургији: Међу њима и руски амбасадор Маслеников

Литургији у Подгорици присуствовали су председник и премијер Црне Горе Јаков Милатовић и Милојко Спајић
Државни врх Црне Горе на литургији: Међу њима и руски амбасадор МаслениковGetty © Philippe Lissac/Godong/Universal Images Group via Getty Images

Државни врх Црне Горе присуствовао је јутрос Васкршњој литургији у храму Христовог васкрсења у Подгорици, коју је служио митрополит црногорско-приморски Јоаникије.

Литургији су присуствовали председник и премијер Црне Горе Јаков Милатовић и Милојко Спајић. Уз многобројне грађане литургији су присуствовали министар спољних послова Филип Ивановић и амбасадор Русије у Црној Гори Владислав Маслеников.

Председник Скупштине Црне Горе је Васкршњој литургији са породицом присуствовао традиционално у манастиру Морача, где је литургију служио настојник, архимандрит Рафаило Калик са свештенством и монаштвом.

"У овој средњевековној светињи, чији је ктитор био кнез Стефан Вуканов Немањић, моји преци су годинама прослављали овај највећи хришћански празник. Након причешћа, а по завршетку Службе Божје, њему и монашком братству манастира срдачно сам честитао Васкрсење Господње и пожелео да се још много година сусрећемо у миру и слози, негујући веру и чувајући наше светиње", написао је Мандић на друштвеној мрежи Икс, уз традиционални поздрав: "Христос Васкресе - Ваистину Васкресе!".

image