Србија и Балкан

"ЦИК Косова" одобрила замену одборника у Северној Митровици, само један из српске заједнице

Председница тзв. Косова Вјоса Османи расписала је за 25. децембар изборе за локалне одборнике у две општине на северу КиМ - Звечану и Лепосавићу
"ЦИК Косова" одобрила замену одборника у Северној Митровици, само један из српске заједнице© Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

"Централна изборна комисија Косова" одобрила је  захтев за зaмену одборника СО Северна Митровица који су почетком новембра, због потеза Приштине око регистарских ознака и формирања ЗСО, поднели оставке.

Међу 14 нових одборника један је из српске заједнице из Северне Митровице, Душан Милуновић који је био на листи Грађанске иницијативе "Српски опстанак", док су осталих 13 из Митровичке грађанске иницијативе. 

Према списку који  преносе медији на Косову, одборника Немању Bишевца замениће Аида Ферати Дољи, Ивана Запорошца - Неџад Угљанин, Душана Димитријевића - Башким Цимиљи, Ивану Ракић - Гзим Аљуши, Јовану Станковић - Ерден Атик. 

Биљану Вукићевић замениће Петрит Мифтари, Гордану Савић - Арбен Смајљи, Синишу Лазић - Мељеке Кељменци Шипољи, Небојшу Милановића - Наџије Џема, Биљану Видосављенивћ - Јахир Демаку, Дејана Гурешића - Бетрит Османи, Миодрага Ралића - Адељиса Ђушинца и Драгишу Максимовића - Душан Милуновић. 

Иначе, председница тзв. Косова Вјоса Османи расписала је за 25. децембар изборе за локалне одборнике у две општине на северу КиМ - Звечану и Лепосавићу.

Ови избори биће одржани седам дана после избора за градоначелнике све четири општине на северу Косова. 

Иако су после одлуке Срба да напусте све косовске институције, све четири општине на северу КиМ остале без локалне влати, избори су расписани само у две локалне самоуправе, али не и у Северној Митровици и Зубином Потоку, а сад су одлуком ЦИК замењени одборници у Северној Митровици, а слично решење очекује се и за Зубин Поток. 

За 18. децембар расписани су избори за градоначелнике све четири општине на северу КиМ, а кандидате у све четири општине имају Демократска партија Косова (ДПК) и Самопредељење. 

З. Ш.   

image
VV inauguration
banner