Србија и Балкан

Шеф Представништва Српске у Москви најављује тужбу: Лажна пропаганда медија из Федерације БиХ

Шеф Представништва Српске у Москви Душко Перовић је рекао да представништво није комерцијална организација и да не може по руским законима да прими новац од трећих партнера, тако да је ортодоксна лаж да му је уплаћено 200 милиона долара
Шеф Представништва Српске у Москви најављује тужбу: Лажна пропаганда медија из Федерације БиХwww.globallookpress.com © Konstantin Kokoshkin

Писање појединих федералних медија да је Представништву Српске у Москви уплаћено 200 милиона долара су ортодоксне лажи и конструкција неких сарајевских кругова, чији је циљ да покваре односе Републике Српске и Мађарске, а посредно и Русије. То је за РТРС изјавио шеф Представништва Српске у Москви Душко Перовић и истакао да је јуче пуцано на премијера Словачке Роберта Фица пиштољем, а овде се, навео је, "покушава пуцати лажном пропагандом против Републике Српске, Мађарске, а посредно и на Русију.

"Међутим, раскринкане су њихове лажи и тужићу их за ову клевету", рекао је Перовић.

Истакао је да је Представништво Републике Српске у Москви регистровано искључиво као Представништво, а не као комерцијална организација и да не може по руским законима да прими новац од трећих партнера.

"Новац добијамо искључиво од наших министарстава, да исплатимо плате и све обавезе које су потребне да Представништво несметано функционише - поручио је Перовић, коментаришући наводе сарајевског "Ослобођења" да је Представништву Српске у Москви уплаћено 200 милиона долара.

Подвукао је да ако је то некоме у интересу може јавно да се покаже промет Представништва у Москви.

"Промет износи од 5.000 до 15.000 евра да имамо за живот. Знате ли ви шта је износ од 200 милиона долара, то је 10 одсто буџета Републике Српске", навео је Перовић.

Поновио је да се Представништво искључиво бави тим послом.

"Као пример навешћу 2014. године када су биле поплаве у Српској. Звале су нас бројне компаније да помогну, а ми нисмо могли да примимо ни један долар, јер нисмо регистровани за тако нешто", јасан је Перовић.

image