Србија и Балкан

Брнабић: Резолуцијом о Сребреници бацају шибицу на Балкану

У тренутку кад имате жаришта широм света, отварају још једно на Балкану, трудили смо се 30 година да смиримо ситуацију а они бацају шибицу која ће распалити мржњу, рекла је председница Народне скупштине гостујући на телевизији Хепи
Брнабић: Резолуцијом о Сребреници бацају шибицу на Балкану© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је јутрос да, с информацијом да ће Немачка представити "срамну" Резолуцију о Сребреници у Уједињеним нацијама, делује као да се свет окренуо наглавачке: све што је било нормално више није, а да све што је било ненормално сада је нормално, како је описала.

"Не могу да схватим зашто Немачка ово ради, како је ово уопште могуће. Да ли се ико тамо не запита какав је ово шамар целом свету и читавој историји", рекла је Брнабић за телевизију Хепи.

Председница скупштине изјавила је да је рано јутрос разговарала са представницима неких земаља.

Она је, говорећи о страдању српског народа, навела да се оваквом резолуцијом "брише двадесети век и прави нека нова историја, нови светски поредак заснован на лажима и бруталном непоштовању било каквих жртава и правила".

Према њеним речима, овом резолуцијом се крши Дејтонски споразум и Устав Босне и Херцеговине, она представља скандал над скандалима, како је рекла.

"У тренутку кад имате жаришта широм света, отварају још једно на Балкану који је и тако буре барута. Трудили смо се 30 година да смиримо ситуацију а они бацају шибицу која ће распалити мржњу. Они ће се покупити а ми ћемо остати овде у региону да покушамо да нађемо начин да смиримо тензије", рекла је Брнабић.

image