Свет

Од Медлин Олбрајт до Епстина и Дидија: Мрачна тајна америчке елите

Са случајем Пи Дидија шири се ужасни круг америчких моћника злостављача
Од Медлин Олбрајт до Епстина и Дидија: Мрачна тајна америчке елитеGetty © Gareth Cattermole / Staff

Амерички репер Шон "Пи Диди" Комбс оптужен је за сексуално злостављање, рекет и трговину људима, за шта му прети минимум 15 година, а максимум доживотна казна затвора.

Комбс, који се налази у Метрополитен притворском центру у Бруклину – озлоглашеној установи чији су претходни "станари" били музичар Ар Кели, сарадница Џефрија Епстина Гилејн Максвел и криптомогул Сем Банкман-Фрид – наводно већ данима ништа не једе из страха да ће га неко отровати.

"Постоје врло богати људи о којима он зна доста и има ствари да их уцењује", рекао је за "Њуз нејшн" бивши затвореник Лери Левин.  "Замислите да је неко од њих платио некоме изнутра да му отрује храну, добије срчани удар, и он умре. То је можда један од разлога зашто не једе."

Са оптужницом на 14 страна која укључује читав низ оргија са надрогираним мушким и женским проституткама, познатим лицима из света шоубиза, политике и бизниса и 1.000 флаша лубриканата и бејби уља, Диди се придружио кругу других моћника и серијских злостављача попут Џефрија Епстина и холивудског могула Харвија Вајнстина.

Сва тројица су тесно увезани са владајућим круговима Америке због чега се (логично) поставља питање колико је ово системско злостављање распрострањено?

Петнаест година се иста "екипа" људи кретала се у истим круговима – Дидијевом, Епстиновом и Вајнстиновом.

Медији наводе да су на Дидијевим "фрик оф" оргијама, са собама специјално опремљеним за секс и камерама постављеним да сниме све из сваког угла, присуствовали (и учествовали, вољно или не) Леонардо Дикаприо, Џеј Зи, Бијонсе, Ештон Кучер, Парис Хилтон, Хауард Стерн, Расел Бренд, Мараја Кери, Џенифер Лопез, Расел Симонс, Ашер, Меган Фокс, Кардашијанке, Опра Винфри и бројни политичари и бизнисмени ... Већина њих "дружила" се и са Епстином и Вајнстином.

Опра је, иначе, "блиска" пријатељица и Дидија и Вајнстина и Расела Симонса и Била Косбија - мушкараца који су искористили свој статус, новац и моћ како би манипулисани и злостављали "слабије" од себе.

@mehnaz__s What do yall think? Was she part of it or was she just friends with these people without knowing how evil they were? #oprah#oprahwinfrey#diddy#fyp#foryoupagе♬ I Can Do Anything / Finale - Christopher Lennertz

Попут тих мушкараца, Комбс је неговао имиџ луксуза и ексцеса који је користио да би намамио жене и онда их уцењивао, присиљавао и застрашивао на ћутање.

У тужби, коју је поднео продуцент Родни "Лил Род" Џонс, наводи се да је Комбс водио "широко распрострањену и опасну криминалну организацију за сексуалну трговину". Додаје да га је и Комбс пипкао и терао на сексуалне радње. 

Џонс је у тужби навео да су Комбс, његово особље и музички руководиоци знали за – и да су били умешани у – незаконите и нежељене сексуалне активности на Флориди, Њујорку, Калифорнији и на америчким Девичанским острвима, пренео је "Мајами хералд".

Укратко, Пи Диди је циљао рањиве жене, али и мушкарце, и "трговао" њима уз помоћ приватног авиона и имања на карипском острву. Неки од укључених идентификовани су као сексуални радници регрутовани у стриптиз клубовима у Мајамију, на Комбсов наговор.

Један од њих је и Џонатан Оди који је 2018. ухапшен јер је пуцао на Трамповом голф терену. Оди је тада истражитељима рекао да је био Дидијев "сексуални роб".

Комбс га је, наводно, терао да има секс са његовом девојком Кеси Вентуром (певачицом која га је прошле године тужила за силовање и са којом се нагодио) док их је он гледао.

"Он би мастурбирао и говорио ми шта да радим са Кеси", рекао је Оди. "Био сам као сексуални роб, ОК? За њих сам то био."

Подсећања ради, Епстин је такође имао приватни авион и имање на Карибима. И такође је вребао рањиве младе девојке и подводио их својим "другарима" из света политике, бизниса, науке, забаве...

Против Комбса су поднете и четири грађанске тужбе жена које су навеле да им је обећао да ће им покренути музичке каријере само да би их касније силовао.

Другим речима, Комбс је користио своју позицију моћи над амбициозним уметницама, манекенкама и асистенткињама на начин упоредив са Вајнстиновим серијским злостављањем жена које су се надале да ће успети у Холивуду.

То је потврдио и његов бивши телохранитељ Џин Дил који је рекао да је осрамоћени реп могул имао снимке политичара који су учествовали на његовим "фрик оф" сесијама.

Дил је такође прокоментарисао да је "интересантно" што је оптужница подигнута у Њујорку и верује да је разлог томе низ оставки и оптужби за корупцију међу званичницима "Велике јабуке".

Некадашњи Дидијев телогранитељ покушао је и да нађе оправдање за свог бившег шефа рекавши да он није монструм већ да је претворен у монструма. "Радио је оно што су њему радили... то је научено понашање", објаснио је телохранитељ.

"Дрога, пребијање жена и све те лудачке ствари... Он је мислио да може да се извуче са истим стварима са којима су се они извлачили тада", појаснио је.

Када је бивша америчка секретарка Медлин Олбрајт рекла да је смрт пола милиона ирачке деце због санкција САД, била вредна заштите америчких интереса, мислило се да нема већег зла од најгласније заговорнице бомбардовања Србије. Испоставило се да је сада зло непосредније и раширеније.

Колико још има Епстина и Вајнстина и Дидија међу америчким елитама? Како је могуће да нико од гостију њихових забава организованих више од 15 година не зна ништа када су сви до једног били део тог ужаса?

Иначе, Комбсов адвокат Марк Ањифилио "објаснио" је зашто је његов клијент имао толико лубриканата у свом посадту.

"У улици има 'Костко' (ланац продавница), а Американци воле да купују на велико", рекао је он "Њујорк посту" и искритиковао "пуританце" који мисле да је "секс лоша ствар".

"Да јесте, не би више било људи на свету", поентирао је он.

Када је избио "Пицагејт", афера у којој су високи функционери и важне личности из Демократске странке (иначе честих посетилаца Дидијевих забава) оптужени да су део педофилског ланца, мејнстрим медији су га прогласили за теорију завере и лажну вест.

Испоставило се да завера постоји, али нико не зна колико је дубока и питање је да ли ће се икада сазнати.

image