Свет

Зеленски: Постоје велики проблеми са грејањем и снабдевањем водом у више региона

Грађанима Кијева препоручено да направе залихе воде, а тај град би могао да остане и без грејања, најавио градоначелник Кличко
Зеленски: Постоје велики проблеми са грејањем и снабдевањем водом у више регионаwww.globallookpress.com © Oleksii Chumachenko

Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је да у његовој земљи постоје велики проблеми са водоснабдевањем, док ситуација са топлотном и електричном енергијом остаје тешка.

"Постоје проблеми са грејањем, као и са снабдевањем водом", рекао је Зеленски у видео поруци објављеној на његовом Телеграм каналу.

"Најтежа ситуација је у Кијеву, Виници и Лавов , али нажалост, и у многим другим регионима има великих проблема", наставио је он.

Зеленски је такође најавио да ће бити потребни велики радови како би се стабилизовао енергетски систем.

Компанија "Кијевводоканал" позвала становнике украјинске престонице да направе залихе воде за техничке и потребе домаћинства, јер у случају дужег нестанка струје могу почети проблеми са водоснабдевањем. 

Тада су у овом комуналном предузећу објаснили да у случају нестанка струје неће моћи да успостави аутономни рад водоводне опреме. Градоначелник Кијева Виталиј Кличко такође није искључио да би становници престонице ове зиме могли остати без централног грејањам преноси ТАСС.

image