Свет

Кенеди Млађи: Убиство мог стрица пуч од ког се америчка демократија никада није опоравила

Кенедијев братанац потврдио да је ЦИА умешана у убиство бившег америчког председника
Кенеди Млађи: Убиство мог стрица пуч од ког се америчка демократија никада није опоравилаwww.globallookpress.com © imago stock&people via www.imago/www.imago-images.de

Након што је један од најпопуларнијих америчких водитеља Такер Карлсон открио, позивајући се на добро обавештени извор, да је Централна обавештајна агенција (ЦИА) имала удела у убиству бившег председника САД Џона Фицџералда Кенедија 1963. године, огласио се син Кенедијевог млађег брата, сенатора Роберта Кенедија, и похвалио емисију водитеља "Фокс њуза".

"Најхрабрији њузкаст у протеклих 60 година. Убиство мог стрица од стране ЦИА је био успешан пуч од ког се наша демократија никада није опоравила", навео је адвокат и активиста Роберт Ф. Кенеди Млађи на Твитеру.

Америчка администрација скинула је ознаку тајности са читавог низа докумената о убиству Кенедија који, као што се и очекивало, нису променили званичну верзију да је популарног америчког председника убио потпуно самостално и без ичијег налога "усамљени нападач" Ли Харви Освалд, као и да ЦИА није имала никакве везе са њим.

Карлсон је, међутим, пронашао извор који је "директно и лично упознат" са интерним документима ЦИА која нису објављена и који је потврдио да је главна шпијунска агенција САД била одговорна за убиство Кенедија, као и да је Ли Харви Освалд био њихов човек.

Карлсонов извештај узбуркао је духове, нарочито јер многи Американци не верују у званичну верзију која им се сервира деценијама и врло су убеђени да иза убиства председника стоји "дубока држава".

image