Свет

Бивши амерички маринац: Вашингтон спрема замену за Зеленског

САД припремају да на место украјинског председника доведу главнокомандујућег украјинских Оружаних снага Валерија Залужног, каже пензионисани обавештајни официр Скот Ритер
Бивши амерички маринац: Вашингтон спрема замену за Зеленскогwww.globallookpress.com © © IMAGO/PRESIDENT OF UKRAINE OFFIC

Председник Украјине Владимир Зеленски није више користан за Сједињене Америчке Државе које се припремају да га замене са главнокомандујућим украјинских Оружаних снага Валеријем Залужним, каже пензионисани обавештајни официр Маринског корпуса Сједињених Америчких Држава Скот Ритер.

Он је у разговору за Јутјуб канал "Џаџинг фридом" рекао да је Зеленски одиграо своју улогу и да више не одговара Американцима на месту председника Украјине, као и да га Запад све више гура у позадину усредсређујући се на Залужног као могућег новог лидера земље.

Ритер тврди и да је припремљена смена садашњег председника, као и да је очито да Запад све више промовише главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, којег, према тврдњама бившег америчког маринца, САД виде као неког ко је способан да седне за преговарачки сто и одређује будућу судбину Украјине.

"Људи као што је генерал Залужни одредиће будућност Кијева. Када сукоб дође до свог завршетка, он ће бити тај који ће сести за преговарачки сто са украјинске стране", уверен је Ритер.

Он је и раније изјављивао да је Зеленски политичка марионета, да нема стварну моћ, као и да се Запад уморио од њега. Према наводима бившег маринца, већ неко време трају разговори о томе да се Зеленском нађе замена, а он је уверен да ће то бити Валериј Залужни.

image
VV inauguration
banner