Свет

Лукашенко: Нема нових савезничких програма са Русијом док се не испуне стари

Са руским председником је договорено да ако бар једна тачка није испуњена, не може бити новог пакета интеграционих докумената, поручио је белоруски председник
Лукашенко: Нема нових савезничких програма са Русијом док се не испуне стариwww.globallookpress.com © Alexei Nikolsky/Kremlin Pool

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да ако се не испуни бар једна тачка актуелних синдикалних програма за продубљивање економске интеграције са Руском Федерацијом, неће бити новог пакета интеграционих докумената, преносе "РИА новости".

"Наставићемо да продубљујемо економску сарадњу са Русијом, али о новом пакету интеграционих докумената биће могуће говорити тек након имплементације претходног. Ако бар једна тачка није испуњена, не може бити новог пакета интеграционих докумената", рекао је Лукашенко данас на састанку о спровођењу белоруско-руских синдикалних програма за продубљивање економске интеграције.

Он је истакао да је то договорено са руским председником на последњем састанку у Санкт Петербургу у децембру.

Белоруски лидер је скренуо пажњу да је потребно појачати активности на реализацији синдикалних програма.

"Овде су недопустива кашњења у доношењу одлука. Али није потребно ни журити. Не дај Боже да погрешимо, а онда то да схватимо, па да све то морамо да решавамо. Биће немогуће, јер ће то већ бити на нивоу закона двеју држава, посебно сада, када се наше земље заједнички одупиру бесном санкционом притиску Запада", нагласио је Лукашенко.

image