Свет

Сноуден: Бајден ће се извући

Амерички узбуњивач у серији твитова коментарисао је аферу око поверљивих докумената пронађених у приватној Бајденовој канцеларији
Сноуден: Бајден ће се извућиGetty © Drew Angerer/Getty Images

Џозеф Бајден ће се извући некажњено иако је присвојио много више поверљивих докумената од узбуњивача, прогнозира бивши сарадник ЦИА и Агенције за националну безбедност Едвард Сноуден.

Амерички узбуњивач је у серији твитова, прокоментарисао контроверзу око осетљивих докумената из Обамине ере који су откривени у бившим приватним канцеларијама председника САД.

Сноуден је то упоредио са случајем Ријалити Ли Винер, која је због оптужби за "прикупљање, предавање и губљење одбрамбених информација" о наводном мешању Русије у америчке изборе 2016. године добила 5 година затворске казне.

"У међувремену, Бајден, Трамп, Клинтон, Петреус... ови момци имају десетине и стотине докумената. За њих нема затвора", додао је Сноуден.

Он је даље рекао да прави скандал није што је Бајден имао поверљива документа која су му "излазила из чарапа", јер су, како он каже, сви то радили.

"Скандал је у томе што је Министарство правде за то сазнало недељу дана пре међуизбора, али је одлучило да заташка причу дајући предност партији", истакао је Сноуден који је открио поверљиве документе о томе да је Вашингтон нагомилавао огромну количину информација добијену надзирањем обичних грађана.

image