Свет

Трамп популарнији од Бајдена, победио би у евентуалном реваншу

Већина демократа и републиканаца жели да види управо ову двојицу као председничке кандидате својих партија на изборима 2024. године
Трамп популарнији од Бајдена, победио би у евентуалном реваншуwww.globallookpress.com © CNP/AdMedia

У хипотетичком реваншу, Доналд Трамп би победио Џоа Бајдена на изборима за председника САД 2024. године, показује истраживање Емерсон колеџа.

Бивши председник има предност од три процента у односу на актуелног станара Беле куће, пошто је 44 одсто испитаника изјавило да би подржало Трампа, док би 41 одсто њих подржало Бајдена.

Око 10 одсто анкетираних је изјавило да би подржали трећег кандидата, док је њих четири одсто и даље неодлучно.

Реч је о промени расположења Американаца, с обзиром да су резултати новембарског истраживања Емерсона показали да је Бајден у предности у односу на Трампа (45-41 одсто).

Иначе, реванш ове двојице политичара је све вероватнији, пошто већина демократа и републиканаца наводи да би за председничког кандидата своје партије подржала управо Бајдена, односно Трампа.

Око 58 одсто демократа сматра да би Бајден требало да буде кандидат Демократске партије, а 55 одсто републиканаца наводи Трампа као идеалног председничког кандидата Републиканске партије, додаје се у резултатима истраживања Емерсона.

Трамп је у великој предности предности и када је реч о евентуалном дуелу са страначким колегом и гувернером Флориде Роном Десантисом.

Истовремено, и поред прогнозираног пораза од Трампа, Бајденов рејтинг се побољшао, па сада рад његове администрације подржава 44 одсто испитаника у односу на 39 одсто у новембру прошле године.

image
VV inauguration
banner