Свет

Путин: Руска ПВО најбоља на свету

Председник Русије је указао да је руска производња ПВО пројектила "упоредива са целокупном светском производњом"
Путин: Руска ПВО најбоља на светуwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/via Global Look Press

Практичнo искуство показује да је руска ПВО једна од најбољих на свету, изјавио је руски председник Владимир Путин.

"Све се дешава, али практично искуство показује да је руска противваздушна одбрана једна од најбољих на свету", рекао је Путин на састанку са гувернером Белгородске области Вјачеславом Гладковим, преносе "РИА новости".

"То што САД производе, рецимо, ракете за "патриот" системе - код нас се те ракете производе три пута више. Чак и више од три пута. А што се тиче ПВО ракета у целини, руска производња је упоредива са целокупном светском производњом. Између осталог и сами системи су модерни и поуздани. Ипак, наравно, све се дешава, али генерално, систем функционише како треба", нагласио је Путин.

Изјава председника Руске Федерације долази дан након што је најављено да је Немачка започела са размештањем својих "патриот" ПВО система које је обећала да ће поставити у југоисточној Пољској, недалеко од границе са Украјином.

Уједно, Пентагон тренутно обучава украјинске војнике да рукују тим системима у својој бази у Оклахоми, у светлу пошиљке два "патриот" система која су Немачка и САД обећала кијевском режиму.

Путин је претходно наговестио да ће испоруке два "патриот" система кијевском режиму само продужити сукоб. 

image