Свет

Подсвесни неонацизам: Шаљу 14/88 тенкова, фали само кукасти крст за потпуни "угођај"

Ништа ново у слању оружја Украјини, међутим, да ли је чиста коинциденција или се иза свега крије злогласна порука да нацизам није мртав?
Подсвесни неонацизам: Шаљу 14/88 тенкова, фали само кукасти крст за потпуни "угођај"© Shan Yuqi/XinHua

Као да гурање Украјине у сукоб са Русијом, упумпавање оружја и продужавање агоније како би се одложио неизбежно није довољно, Немачка Украјини уз нову испоруку оружја шаље и неонацистичку поруку, са све поздравом "Хајл Хитлер"!

Немачка је потврдила да ће Украјини прво упутити 14 од укупно 88 "леопард" тенкова, колико ће послати Кијеву. Ништа ново у слању оружја Украјини, међутим, злогласна порука која се крије иза ових бројки открива страшну истину - нацизам није мртав. Или макар хара подсвешћу.

Наиме, бројеви 14/88 су нацистички поздрав, при чему 14 означава четрнаест речи "We must secure the existence of our people and a future for white children" што у дословном преводу значи "Морамо да обезбедимо постојање нашег народа и будућност за белу децу", док 88 означава израз "Хајл Хитлер", јер је слово "Х" осмо слово абецеде.

Овај број може се пронаћи на промотивним материјалима, у именима крајње десничарских музичких састава, као и на интернету, у надимцима и имејл-адресама неонациста. Такође се користи и као поздрав међу неонацистима, где се углавном користи или само број четрнаест или осамдесет и осам.

Симптоматично је и то што Немачка, ову "поруку" уз тенкове шаље Украјини, која поред "прикривеног" неонацизма практикује и отворени. Ово су показали у више наврата, не само кроз мучење и убијање Руса, већ и нескривену нетрпељивостпрема Ромима, које муче и понижавају на најстрашније начине.

Небројено је извештаја о нечовечном поступању према цивилима од стране украјинских неонацистичких снага, против којих се Русија бори, како би ослободила цивилно становништво од вишегодишњег терора. 

Од почетка специјалне операције круже фотографије како украјински неонацистички борци поступају са Ромима, које поливају плавом фарбом, а онда везују за бандере, углавном жутом траком, што симболизује боје њихове заставе.

Све ово у Украјини неодољиво подсећа на "жуте траке" које су, најпре у Пољској, а касније и у свим државама које су нацисти покорили, морали да носе сви Јевреји старији од шест година. Оне су најпре омогућавале да их "лакше надзиру", док су касније омогућиле лакше и брже слање Јевреја у логоре смрти. 

Вишегодишње мучење и убијање Руса у Украјини је такође документовано, а руски званичници су ово приложили председници међународног Црвеног Крста.

Она, међутим, није видела разлога да прогласи да је прекршена "Женевска конвенција", те да је употребљена прекомерна бруталност, а прекршени обичаји ратовања.

Имајући у виду да је Русија, тада СССР, ослободила Европу и победом над нацистима зауставила рат, долазимо до логичног закључка зашто је нацистима баш она највећи проблем. Због готово 25 милиона жртава које је руски народ дао за слободу и мир у читавом свету јасно је зашто поједине државе имају импулс да подрже Украјину, како би Русију приказале као агресора, јер пораз нациста од ове државе никада нису заборавиле. 

image
VV inauguration
banner