Свет

Сиријска православна црква позива на деполитизацију помоћи жртвама земљотреса

Надбискуп је позвао све да помогну погођенима катастрофом без политизације питања хуманитарне помоћи, која је људима у погођеним подручјима Сирије неопходна
Сиријска православна црква позива на деполитизацију помоћи жртвама земљотреса© Tanjug/ Bernat Armangue (STF)

Питање хуманитарне помоћи и њене испоруке свим људима погођеним земљотресом у Сирији не треба политизовати, рекао је Његово преосвештенство Мор Николаус Мата Абдулахад, патријаршијски викар Сиријске оријентално-православне цркве, у Антиохији.

Након мисе у цркви Девице Марије у Мадриду, служене за покој душа жртава земљотреса у Сирији, поглавар миафизитске цркве са средиштем у Сирији је позвао све на љубав, јединство и сарадњу како би одолели новим искушењу и последицама, преноси агенција САНА.

Надбискуп је позвао све да помогну погођенима овом катастрофом и да не политизују питање хуманитарне помоћи, која је потребна људима у земљотресом погођеним подручјима Сирије.

Он је напоменуо да је Сиријска црква у Шпанији, у сарадњи са неколико цркава, у директној координацији са сиријском амбасадом у Мадриду и шпанским цивилним институцијама и организацијама и да је у току прикупљање помоћи, материјалних и финансијских донација у Сирију.

Сви заинтересовани из Србије за помоћ погођенима земљотресом у Сирији могу донирати само на један начин, личним доласком у амбасаду ове земље, која се налази у Београду, у улуци Сердара Јола 12, радним даном од 8 до 15 часова.

image
VV inauguration
banner