Свет

Лукашенко упозорио: У случају било какве агресије на Белорусију одговор ће бити брз и оштар (ВИДЕО)

Белоруски председник каже да је геополитички интерес Минска да стално усавршава нове технологије и методе вођења хибридних ратова
Лукашенко упозорио: У случају било какве агресије на Белорусију одговор ће бити брз и оштар (ВИДЕО)www.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да белоруски мир није синоним за жртву и да ће у случају било какве агресије на ту земљу, одговор бити брз и оштар.

"У случају било какве агресије, одговор ће бити брз, оштар и адекватан", изјавио је Лукашенко на седници Савета безбедности на којој се разматра нацрт измењеног концепта безбедности земље и нацрт закона о народној милицији, преноси агенција БелтA.

Према његовим речима, механизам такозваног политичког тероризма, тестиран у многим земљама, некада у Белорусији није функционисао, док данас та земља сасвим адекватно одговара на провокације, санкције и политичке ултиматуме.

"Сва искушења су, пре свега, искуство. Прилагођавање концепта националне безбедности реалностима данашњице је сасвим логичан корак", рекао је белоруски лидер.

Лукашенко је истакао да је геополитички интерес за Белорусију да стално усавршава нове технологије и методе вођења хибридних ратова.

image