Свет

Ништа сумњиво? Клинтонов саветник повезан са Епстином се обесио након што се упуцао у груди

Председнички саветник осумњичен за злоупотребу положаја како би импресионирао пословне клијенте, наводно је био у депресији пре смрти
Ништа сумњиво? Клинтонов саветник повезан са Епстином се обесио након што се упуцао  у грудиGetty © Mario Tama / Staff

Полиција у Перивилу, Арканзас објавила је извештај о бизарној смрти саветника Била Клинтона, повезаног са педофилом Џефријем Епстином.

Како преноси локални лист "Пост миленијал", Марк Мидлтон (59) је био специјални саветник бившег председника САД деведесеих и одобрио је седам посета осуђеног педофила Белој кући, од 17 пута колико је Епстин долазио да се састане са званичницима.

Канцеларија шерифа округа Пери саопштила је да је Мидлтон пронаћен мртав 7. маја 2022. са прострелном раном у грудима, нанетом сачмарицом, и обешен о дрво продужним гајтаном.

Британски таблоид "Дејли мејл" пренео је први извештај заменика шерифа Џеремија Лосона у коме се наводи да му се у првом тренутку учинило да је мушкарац био наслоњен на дрво, да би касније утврдио да је обешен о гајтан.

"Видео сам да је имао прострелну рану на грудима и да је имао чвор везан у продужетку гајтана који му је био око врата и причвршћен за грану директно изнад њега", додао је Лосон.

Муниција и сандук за пиштољ пронађени су у Мидлтоновом возилу, које је оставио у близини, али сачмарица није пронађена.

Упркос збуњујућим детаљима случаја, шериф Скот Монтгомери је рекао да је Мидлтон очигледно пуцао себи у груди из пушке и такође се некако обесио, пренео је "Арканзас тајмс".

Према писању медија, породица покојног председничког саветника рекла је да се он "лечио од депресије" пре смрти.

Мидлтон је напустио Белу кућу у фебруару 1995. године. Следеће године, истрага Беле куће утврдила је да је "злоупотребио свој приступ да би импресионирао пословне клијенте" што је довело до тога да му је "забрањен улазак у Кућу без одобрења вишег представника", известио је "Дејли мејл". Мидлтон је негирао те оптужбе.

image
VV inauguration
banner