Свет

Министар спољних послова Саудијске Арабије у Кијеву: Потписан споразум о додели 400 милиона долара

Потписани споразуми о додели 400 милиона долара хуманитарне саудијске помоћи Украјини која је најављена у октобру
Министар спољних послова Саудијске Арабије у Кијеву: Потписан споразум о додели 400 милиона долара© Foto Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Саудијски министар спољних послова принц Фејсал Бин Фархан Ал Сауд посетио је Кијев где се састао са председником Украјине Владимиром Зеленским и украјинским колегом Дмитријем Кулебом. 

Шеф кабинета украјинског председника Андреј Јермак рекао је да су званичници разговарали о енергетској и инвестиционој сарадњи, могућој сарадњи у извозу житарица и питањима везаним за сукоб са Русијом, попут даљег посредовања Саудијске Арабије у размени руских и украјинских заробљеника. 

Званичници су такође потписали споразуме о додели 400 милиона долара хуманитарне саудијске помоћи Украјини која је најављена у октобру. 

"Састао сам се са министром спољних послова Краљевине Саудијске Арабије принцом Фасалом бин Фарханом Ал Саудом. Ово је прва званична посета министра спољних послова те државе од успостављања наших дипломатских односа. Надам се да ће она дати нови подстицај даљем интензивирању обострано корисног дијалога", поручио је Зеленски на Телеграм каналу.

image