Свет

Зеленски продужио листу "Путинових убица": Од Паркинсона до најближих сарадника

Осим украјинског председника, огласила се и бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон, која је апеловала на људе око Путина да га "уклоне са власти"
Зеленски продужио листу "Путинових убица": Од Паркинсона до најближих сарадникаwww.globallookpress.com © Axel Miranda

Руског председника Владимира Путина могао би да убије неко од људи из његовог најближег круга, "предвиђа" украјински председник Владимир Зеленски у најновијем документарцу "Година".

"Дефинитивно ће доћи тренутак када ће се крхкост Путиновог режима осетити унутар (руске) државе", рекао је Зеленски у украјинском документарцу, поручивши да ће тада "предатори појести предатора".

Тако су предатори из "круга Путинове двојке" дошли на листу "могућих Путинових убица", одмах иза рака дебелог црева, рака штитне жлезде, Паркинсонове болести, проблема са леђима и психозе. Наиме, све су то болести од којих је "боловао" руски председник, судећи по медијским извештајима и стручњацима за (туђе) здравље. 

Огласила се и бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон која је апеловала на људе око Путина, позивајући их да руског председника "уклоне са власти" и да га "зауставе".  

"Они који су блиски са Путином, који комуницирају са њим, који седе за његовим столом када издаје чудна наређења - они треба да делују! Делујте у име Русије!", изјавила је Клинтонова за "Ен-Би-Си". 

Она је додала да се нада да ће људи који су довољно блиски Путину, "који виде његово сумануто понашање", моћи да га спрече од акција које су трагичне не само за Украјину, већ и за Русију.

"Суманутим понашањем које забрињава" Клинтонова би најпре требало да се позабави у сопственом - америчком дворишту, где председник Џозеф Бајден посрће на црвеном тепиху или прича бесмислице, не дајући ни пет пара на резултате систематског прегледа у којима пише да је његово здравље сасвим добро.

Да не причамо о "чудним склоностима да се нападну друге земље" - болести од које су "патили" готово сви амерички председници. 

Али, то бившу америчку државну секретарку не забрињава, пре би се рекло да је увесељава! У (не)дипломатској историји остаће забележено њено радовање, када је чула да је либијски лидер Муамер ел Гадафи пронађен и убијен.

"Дошли смо, видели смо, он је умро", ликовала је сва срећна Хилари Клинтон, правећи несрећну паралелу са Цезаровим "дођох, видех, победих".

Можда би неко иронично приметио да оно што је остало иза америчке војске у Либији, Авганистану или на КиМ тешко може да се назове победом - осим у најлуђем сну Вашингтона, у коме Бајден весело скакуће по распростртим кијевским теписима, а Путин, сломљен хиљаду и једном болешћу, покушава да побегне од најближих сарадника, који слободно време проводе слушајући мотивационе говоре Хилари Клинтон. 

image