Свет

У име права жена: Немица пожелела да плива у топлесу у базену, Берлин јој дозволио

Одлуку је донела берлинска Канцеларија за борбу против дискриминације након што се једна жена осетила дискриминисана у односу на мушкарце
У име права жена: Немица пожелела да плива у топлесу у базену, Берлин јој  дозволиоwww.globallookpress.com © Dmitry Chasovitin/Global Look Press

У главном граду Немачке убудуће ће жене у градским базенима моћи да пливају голих груди.

"Пливање голог торза сада ће бити омогућено и особама женског пола, или особама чије су груди налик женском попрсју", наводи се.

Ово је одлука коју је донела берлинска Канцеларија за борбу против дискриминације након што се једна жена осетила дискриминисана у односу на мушкарце који могу пливати голог торза.

Вест је представљена као победа дискриминисаних дама, које би да се и по питању купаћих костима, односно њихове одсутности, изједначе са мушкарцима, а саопштило је Друштво за управљање базенима у немачкој престоници.

"На основу поднете притужбе, Друштво ће примењивати интерне прописе и прописе о пливању на базенима тако да се поштује равноправност полова", наводи се у саопштењу.

Служба за медијацију против дискриминације задовољна је и поздравила је одлуку града Берлина.

"Сада тај пропис треба конкретно провести у дело и више се не смеју изрицати забране или спречити улазак особама", рекла је директорка те службе Дорис Либсцхер.

image