Свет

Медведев: Опасност од нуклеарног сукоба није прошла, већ се повећала

Западне земље, по свему судећи, нису веровале да ће се Русија усудити да узврати и у томе су погрешиле, каже Дмитриј Медведев
Медведев: Опасност од нуклеарног сукоба није прошла, већ се повећала© Tanjug/Alexey Maishev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев рекао је да испоруке страног оружја Украјини воде ка нуклеарној катастрофи.

"Сваки дан испоруке страног оружја Украјини води све ближе ка нуклеарној апокалипси", изјавио је Медведев у интервјуу за водеће руске медије.

Истакао је да опасност од нуклеарног сукоба у свету није прошла, већ се повећала. Западне земље, напомиње Медведев, по свему судећи, нису веровале да ће се Русија усудити да узврати и у томе су погрешиле.

Према његовима речима, последице по Запад су много компликованије него што би биле да је претпрошле године потписан документ о безбедносним гаранцијама са Москвом.

Изјава је уследила након јучерашњег саопштења да ће Уједињено Краљевство послати Украјини муницију са радиоактивним елементом, о чему је за време посете кинеског лидера Си Ђинпинга Москви најавила заменица британског министра одбране, Анабел Голди.

image