Свет

Блинкен: Додик је као Путин

Неизбалансиран приступ званичника САД према БиХ, који је демонстрирао Блинкен, оценила је председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић, представља део проблема, а не решења за ову земљу
Блинкен: Додик је као Путинwww.globallookpress.com © Rod Lamkey - CNP

Амерички државни секретар Ентони Блинкен оценио је да је председник Републике Српске Милорад Додик "на ауторитарном путу (председника Русије Владимира) Путина", преноси Танјуг.

"Напади Милорада Додика на основна права и слободе у Републици Српској показују да је на ауторитарном путу председника Путина. Стејт департмент, кога заступа амбасадор Мајкл Марфи, наставља да се залаже за демократску и просперитетну будућност, коју заслужују сви грађани Босне и Херцеговине", написао је Блинкен на Твитеру.

Српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је Блинкен изнео "нетачне оцене стања, али и квалификације о политичким званичницима и функционерима Републике Српске."

"Неизбалансиран приступ званичника САД према БиХ, који је демонстрирао и Блинкен, представља део проблема, а не решења за ову земљу", истакла је Цвијановићева за Срну.

Галама се очито, рекла је Цијановићева, дигла око закона који треба да усвоји Народна скупштина Републике Српске, али је нејасно "откуд председник Путин у тој причи, када она подразумева да ће ти закони бити копија оних који постоје у многим земљама ЕУ, али и у самим САД".

image
VV inauguration
banner