Свет

Канада организује "дрег" камп за децу: За 500 долара, облаче и шминкају седмогодишњаке

Камп се, према информацијама доступним на интернету, одржава од 4 до 7 јула, односно 10 до 14 јула, а цена износи 460, односно 900 канадских долара
Канада организује "дрег" камп за децу: За 500 долара, облаче и шминкају седмогодишњакеwww.globallookpress.com © Alex Bona/Keystone Press Agency

Канадска покрајина Британска Колумбија и град Ванкувер организатори су дечјег "дрег кампа", чија је скандалозна улога да учеснике претвори у "дрег краљице".

Камп је подељен у две категорије и намењен је за децу јуниоре од 7 до 11 година и за тинејџере од 12 до 17 година.

Камп се, према информацијама доступним на интернету, одржава од 4. до 7. јула, односно 10. до 14. јула, а цена износи 460, односно 900 канадских долара.

"Да ли уживате да се изражавате кроз одећу, шминку и перформансе? Да ли имате алтер его који само чека да ступи на сцену? Предвођени неким од познатих и водећих дрег уметника у Ванкуверу, научићете како да подигнете своје унутрашње самопоуздање, покажете своје праве боје, а можда чак и ослободите потиснуту диву у себи! Придружите се неким од најневероватнијих дрег уметника у Ванкуверу и научите како дрег може да вам улепша живот!", наводи се у срамном позиву младима и деци. 

На питање организатора да ли је дрег за децу, одговарају да је за свакога!

"Сви ученици ће добити почетни комплет шминке за дрег", наводи се у програму ове манифестације, која за озбиљну новчану суму не укључује чак ни флашу воде, грицкалице или ручак.

"Дрег", oд енглеске речи "драг", означава посебну одећу, које мушкарци облаче имитирајући жене. "Дрег краљице" не морају бити геј мушкарци, нити трансродне особе, јер њихово преоблачење, како тврде, има улогу забавног перформанса. Међутим, у последњих неколико година ниједна геј парада не може да прође без "дрег краљица".

image
VV inauguration
banner